luni, iulie 23, 2012

De aceea a facut ce a vrut, fiindca oamenii nu au spus DA la celalalt referendum, acum TREBUIE SA VOTEZE DA!



-         
Traian Basescu nu este om politic din ultimele doua saptamani. Nu este presedintele care se bate pentru o Romanie Europeana, pentru modernizarea statului, pentru reforma.
-         Traian Basescu este singurul politician ramas in prim-plan la 22 de ani de la Revolutie si este principalul profitor al tranzitiei.
-         Traian Basescu este un om care a lasat in urma sa multe cicatrici in societate si in bugetul de stat. Traian Basescu a produs pagube iremediabile pentru avutul romanilor. Nu este vorba de vorbe, este vorba de fapte. Prin ceea ce a facut in acesti 22 de ani de cand este in politica, Basescu a bagat mana in  buzunarul fiecarui roman.
-         Traian Basescu a sfidat legea prin actiunile sale care i-au adus avantaje politice si materiale directe. A facut-o fara sa regrete si fara sa isi ceara scuze vreodata. A facut aceste lucruri si le-a ras in fata romanilor, iar cand a fost chestionat despre aceste lucruri a spus ca sunt ”o eroare”.
-         Sa nu ne miram ca guvernele lui Basescu au facut ceea ce au facut, ca oamenii lui Traian Basescu se comporta asa cum se comporta. Ei urmeaza pas cu pas ceea ce au vazut la presedintele suspendat.
-         Basescu, prin actiunile sale directe, a plasat unele dintre cele mai negre jaloane din istoria ultimilor 22 de ani.
-         A produs o paguba de peste 300 de milioane de euro bugetul Romaniei prin actiunile sale directe documentate in dosarul Flota. Din 300 de nave, flota comerciala a Romaniei a ramas doar cu vaporasele de pe lacul Herastru.
·        Traian Basescu a fost trimis in judecata in acest dosar, dar cauza s-a suspendat dupa ce acesta a devenit presedinte. Mai mult, la scurt timp dupa ce Basescu a ajuns la Palatul Cotroceni, dosarul a fost retrimis de Inalta Curte la Directia Nationala Anticoruptie, din cauza unor vicii de procedura. Mai exact, rechizitoriul nu fusese semnat de Ioan Amarie, ci de un subaltern al acestuia.
·        Instanta suprema a cerut procurorilor DNA sa refaca rechizitoriul, adica sa fie pusa semnatura sefului DNA pe rechizitoriu. Ceea ce au facut insa procurorii lui Daniel Morar a fost sa cheltuiasca zeci de mii de euro pe o noua expertiza, prin care s-a stabilit ca nu exista niciun prejudiciu. Acest dosar nu este inchis. Judecarea acestui dosar, de care Basescu se teme teribil, este blocata de imunitatea prezidentiala.
-         In calitate de primar, Traian Basescu isi dadea singur, IN MOD ILEGAL, o casa in buricul Bucurestiului, pe care o cumpara dupa aceea la pret de nimic. 20.000 de mii de dolari pentru un apartament de aproape 400 de metri patrati. Si asta, desi avea o vila pe care i-o donase fiicei sale celei mari cu doar o luna inainte.
·        Totul s-a intamplat in 2002, cand edilul Traian Basescu a primit de la Administratia Fondului Imobiliar din Primaria Capitalei o vila situata pe strada Mihaileanu nr. 2, de 369 mp. Problema este ca Basescu nu avea dreptul sa beneficieze de o repartitie de la stat, in conditiile in care mai primise o casa in Constanta, iar in momentul in care i s-a dat vila din Mihaileanu, actualul presedinte suspendat era chirias intr-o casa administrata de RAAPPS.
·        O alta neregula a fost comisa in februarie 2003, cand Traian Basescu a cumparat casa din Mihaileanu, in baza Legii 112. Ori actul normativ interzice cat se poate de clar cumpararea unei locuinte de catre un chirias care are sau a avut si a instrainat o alta locuinta. Iar exact intr-o asemenea situatie se afla Traian Basescu. In octombrie 2002, acesta devenise proprietarul unei vile din Otopeni, pe care i-a donat-o fiicei sale, Ioana, o luna mai tarziu.
·        Si ca totul sa fie perfect, procurorii de la Parchetul General, au hotarat neinceperea urmaririi penale, in urma unei simple vizite, facuta de Elena Udrea la Parchet.
-         Traian Basescu este suspect de spalare de bani. Cauza priveste tranzactiile imobiliare suspecte pe care actualul presedinte suspendat le-a facut cu omul de afaceri Costel Casuneanu.
·        Astfel, in august 2000, Traian Basescu a cumparat un teren in Baneasa, de 3.700 mp, cu 1,4 miliarde de lei vechi. In aceeasi perioada, Costel Casuneanu a achizitionat, de la acelasi proprietar, un teren tot de 3.700 de mp, situat tot in Baneasa, pentru care a achitat insa cinci miliarde de lei vechi.
·        Peste doi ani, Traian Basescu i-a vandut terenul cumnatei lui Costel Casuneanu, Gabriela Blaj, primind in schimb, 361.540 de dolari, adica aproximativ 12 miliarde de lei. In acest fel, presedintele suspendat a incercat sa justifice, la acea vreme, achizitionarea vilei din Otopeni, pe care ulterior i-a donat-o fiicei sale, Ioana. Basescu a cumparat casa din Otopeni la o saptamana de la tranzactia cu Casuneanu, cu 280.000 de dolari, insa nu a platit-o cu banii primiti de la omul de afaceri.
·        Traian Basescu a primit Neinceperea Urmaririri Penale in acest dosar acum, imediat dupa ce a inceput campania pentru referendum.
-         Sa nu uitam modul in care fiica presedintelui a sfidat criza si si-a cumparat un apartament de 800.000 de euro, de la Puiu Popoviciu, cu bani cica obtinuti din vanzari anterioare si veniturile de jurist. Puiu Popoviciu este nimeni altul decat cel aparat de Traian Basescu, atunci cand fusese arestat. Nici pana la acest moment nu stim cat a obtinut de fapt fiica presedintelui pe vila din Corbeanca vanduta inainte de achitizitiona apartamentul buclucas. De asemenea, nu stim daca veniturile Ioanei Basescu ar fi permis completarea sumei.
·        Fiica presedintelui a spus ca va explica. Ca va prezenta documente care sa justifice veniturile sale de la acel moment si care sa arate ca putea cumpara acea locuinta. Explicatiile au ramas insa suspendate in aer de mai bine de trei ani.
·        In aprilie 2009, Ioana Basescu a fost reclamata la DNA. Nici pana astazi nu se stie care stadiul acestei plangeri.
-         Traian Basescu este primul presedinte al Romaniei care a facut lobby si care a facut presiuni publice asupra ministrilor, pentru interesele unei companii private. In ultimii doi, nu exista discurs al presedintelui, pozitie publica, in care sa nu fi militat si pentru RMGC. Chiar si in discursul sustinut in plen in ziua suspendarii, presedintele a vorbit despre acest proiect. De ce? Prin interventiile sale publice presedintele a contribuit direct la profiturile companiei, ala carei actiuni cresteau pe bursa cu 30% la fiecare interventie mai insistenta a lui Traian Basescu. In loc sa fie presedintele Romaniei, Basescu a fost agentul de publicitate al RMCG si se ridica serioase semne de intrebare cu privire la motivele pentru care a facut asta.
-         Traian Basescu este cel care a vrut sa dea 4 miliarde de euro pe mana Elenei Udrea, lucru care ar fi aruncat in aer bugetul de stat pentru multi ani de acum incolo. Presedintele suspendat este cel care a fortat aprobarea de catre Guvern a celebrului PNDI, calificat de FMI ca fiind un program pentru clientela politica. Un program prin care firmele de casa ale PDL urmau sa primeasca bani de la bugetul de stat pana in 2014, indiferent cine conducea Guvernul. Asta, in timp ce nu se gaseau bani pentru returnarea salariilor sau pentru indexarea pensiilor. Nu erau bani pentru romani, dar existau pentru Elena Udrea. Natura clientelara a acestui program a fost blocata odata cu venirea USL la guvernare.
-         Acelasi primar Basescu i-a acordat un teren in Parcul Bordei lui Costica Constanda, la schimb cu proprietatea initiala a acestuia. Din aceasta afacere, primaria Capitalei este obligata acum sa plateasca, din banii fiecarui bucurestean, despagubiri de peste 100 de milioane de euro. Procesul dintre Constanda si Primaria Capitalei a inceput in anul 2010, cand omul de afaceri a dat Primaria Capitalei in judecata si a cerut daune de 200 de milioane de euro pentru ca noul primar nu l-a lasat sa distruga parcul. O prima decizie a fost data in aceasta speta - Costel Constanda ar urma sa primeasca despagubiri in valoare de 165 de milioane de euro pentru Parcul Bordei. Suma este egala cu 15% din bugetul Capitalei!!! Totul – din cauza lui Traian Basescu.
-         Sa nu uitam de afacerea Dalii, cea prin care Traian Basescu a bagat direct banii in buzunarele Elenei Udrea si ale lui Dorin Cocos. Firma Dalli Exim (apartinand lui Dorin Cocos si Elenei Udrea) a concesionat, de-a lungul mandatului lui Traian Basescu, fara organizarea vreunei licitatii, 5.500 de locuri de parcare in 101 locatii ale municipalitatii, dar si cateva locatii subterane de acest gen.Dalli facea evaziune fiscala, nu taia chitante, dar facea milioane de euro profit anual.
-         O alta afacere prin care Basescu a bagat bani in buzunarele Elenei Udrea si Dorin Cocos. Firma „Trei Cocosi", apartinand lui Dorin Cocos, a cumparat cu nici 100.000 de euro de la municipalitatea condusa de Traian Basescu, in Parcul Herastrau, un teren cu active care azi valoreaza peste 4 milioane de euro. Rolul lui Traian Basescu, primarul general de atunci, a fost sa blocheze cererea de retrocedare a mostenitorilor legali pana la perfectarea tranzactiei.
-         Traian Basescu este cel care a semnat privatizarea marilor companii romanesti, in timpul Guvernarii CDR, guvernele ulterioare fiind puse in fata faptului implinit. Actualul presedinte a fost imputernicit al Romaniei in relatia cu FMI si Banca Mondiala pe toata durata guvernelor CDR. Basescu si-a pus semnatura pe documentele care obligau Romania la privatizarea principalelor companii din toate sectoarele, inclusiv cel bancar (ALRO, ALPROM, SIDEX, PETROM, Banca Agricola, BCR etc.), in calitatea sa de Ministru al Transporturilor, dar si de imputernicit al guvernului in relatiile cu FMI si Banca Mondiala.
-         Traian Basescu este cel care se face responsabil de faptul ca fiecare roman va trebui sa plateasca cate 1000 de euro din propriul buzunar, pentru a fi returnate imprumuturile de la FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, imprumuturi care nu au fost folosite pentru relansare economica. Scopul acestor imprumuturi a fost, in primul rand, acela de a-l ajuta pe Basescu in campania pentru realegerea sa.
-         Traian Basescu este cel care a dorit vanzarea resurselor de Cupru ale Romaniei pe cateva zeci de milioane de euro, desi acestea valoreaza in cele mai pesimiste estimari peste 6 miliarde de euro. Sunt doar cateva luni de cand presedintele Basescu a incercat sa dea acest tun, prin intermediul Guvernului MRU, dar societatea civila, presa si USL l-au oprit.
-         Traian Basescu este cel care a vrut sa vanda o companie de cateva miliarde de euro, Hidroelectrica, in loc sa rezilieze contractele cu baietii destepti, contracte care au produs romanilor o paguba de 1,3 miliarde de euro. Acei baieti destepti pentru care Basescu facea interventii la ministerul Economiei, pentru care Ioan Oltean dadea telefoane si statea in anticamera la ministrii. Contracte pe care Guvernele PDL le-au prelungit. Contracte pe care USL le reziliaza acum.
Astea sunt faptele lui Traian Basescu, nu articole de presa. Asta inseamna si a insemnat Basescu pentru Romania, incepand cu 1990. Asta este oferta celor din PDL pentru cei din Romania.

3 comentarii:

Clara spunea...

Abia astept sa vina ziua referendumului si sa se schimbe ceva in tara asta

Unknown spunea...

Multumesc si eu la fel!

Nike Air Max 95 spunea...

Nike Air Max 95

EDRAH_Giurgiu PHASE I