miercuri, septembrie 07, 2011


agricultura
Situaţia culturilor cerealiere din Giurgiu şi RuseImprimare
MIERCURI, 07 SEPTEMBRIE 2011 15:10
Situaţia culturilor cereseceris2aliere în Regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse a reprezentat principala temă de discuţie abordată miercuri, la Giurgiu, în cadrul ultimei întâlniri din acest an desfăşurate în partea română de Grupul Local al Agricultorilor din judeţul Giurgiu şi districtul Ruse (Bulgaria).

''În urmă cu un an şi jumătate s-a dat drumul la acest proiect de înfrăţire pe agricultură în Giurgiu şi Ruse (Bulgaria), un proiect desfăşurat cu fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Giurgiu şi prefecturii Ruse şi principalul lucru pe care ni l-am dorit este acela de a pune faţă în faţă producătorii agricoli, apicultorii, pomicultorii şi piscicultorii de pe ambele maluri ale Dunării în Regiunea Giurgiu-Ruse'', a declarat miercuri, în deschiderea întâlnirii, vicepreşedintele Grupului Local al Agricultorilor din judeţul Giurgiu şi Districtul Ruse, Ionel Muscalu.
Producătorii şi specialiştii în agricultură de pe ambele maluri ale Dunării au prezentat situaţia cultivării terenurilor agricole din Giurgiu şi Ruse cu cereale şi plante tehnice. Din ambele prezentări a reieşit că aproximativ 70% din suprafaţa agricolă a judeţului Giurgiu şi districtului Ruse aparţine culturilor de cereale şi plante tehnice, principala realizare economică din ambele zone fiind legată de agricultură.
Totodată în cadrul întâlnirii s-au stabilit contacte între producătorii agricoli de pe ambele maluri ale Dunării privind schimburi comerciale cu seminţe de floarea-soarelui sau carne de struţ produsă la o fermă din judeţul Giurgiu.
La întâlnirea de la Giurgiu au mai participatpresedintele GLAC- subprefectul de Ruse, Ivan Grigorov, directorul Asociaţiei Euroregiunii Danubius Clara Marculescu ,secondat de directorul adjunct Lili Ganceva, şeful Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurală Giurgiu- Petra Ochişor, şi alţi specialişti şi producători agricole din regiunea Giurgiu şi Ruse.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I