miercuri, august 17, 2011

Petrecerea organizată la ştrand de TNL Giurgiu, comentată în mod exagerat


Organizaţia Tineretului Naţional Liberal din municipiul Giurgiu a ajuns din nou în prime- time pe la unele televiziuni, din acelaşi motiv pentru care acest lucru s-a întâmplat şi cu circa o lună şi jumătate în urmă. Tinerii liberali au organizat sâmbătă, 13 august, din nou, o petrecere la ştrandul din municipiu, la care au participat, pe lângă membri ai Organizaţiei, sute de tineri din Giurgiu, invitaţi de organizatori. Televiziunile la care ne referim aici au reţinut din nou numai ceea ce ne-au cam obişnuit aceste canale media să scoată în evidenţă. Şi anume, senzaţionalul care nu prea este senzaţional, ci este vopsit ca atare pentru rating. În ştirile şi comentariile referitoare la acest eveniment au fost remarcate doar domnişoarele care dansau în costume de baie, iar autorii materialelor difuzate au avut grijă să le dea o tentă sexuală, că doar se ştie, dacă nu sunt crime sau jafuri, măcar cu sexul să vândă timpii de antenă. Numai că nimic din ceea ce au încercat să demonstreze, sau doar să sugereze, televiziunile sau ziarele cu pricina, nu a stat aşa. De aici, de la faţa locului, cum se spune adesea în TV, totul s-a văzut cât se poate de normal. La fel ar fi văzut şi domnii şi doamnele care au avut grijă să îşi dea cu părerea pe la televiziuni, dacă s-ar fi informat mai bine sau dacă măcar ar fi tratat subiectul în mod obiectiv. Nu numai că nu au făcut-o, dar au avut grijă să folosească doar imagini care nu sunt reprezentative pentru ceea ce s-a întâmplat la ştrand, şi acelea la mâna a doua.



Ce ar fi vrut de fapt aceia (sau acelea) care s-au întrecut în a apăra o aşa-zisă moralitate a tinerilor din ziua de azi? Ca tinerii şi tinerele de acolo să stea îmbrăcaţi în robe şi să facă schimb de reţete culinare sau să elaboreze teze de doctorat? Să ţină dezbateri despre statutul partidului sau despre Constituţie? Nimic mai firesc faptul că la ştrand, în plină vară, oamenii stau în costume de baie, se distrează, iar dacă este petrecere dansează. Cu atât mai mult cu cât sunt la vârsta la care o astfel de manifestare este perfect normală, anormal ar fi dacă nu ar face-o. Litoralul este plin de discoteci pe plajă şi nimeni nu mai face din asta subiect de comentariu moralizator. Cine a avut ocazia să asiste la eveniment poate mărturisi, de altfel, că nici vorbă de indecenţă sau alte manifestări, văzute şi fabricate pentru ştiri bombă.



În schimb, acţiunile în care tinerii liberali s-au implicat pentru ecologizare, pentru sprijinirea unor bătrâni sau copii aflaţi în dificultate şi altele de acelaşi gen, nu sunt pe placul televiziunilor centrale, avide după senzaţional cu orice preţ. Iar senzaţional înseamnă pentru ele, probabil, orice costum de baie, nicidecum 32 de copaci rupţi (de exemplu), dacă ne gândim că distrugerea pomilor de pe şoseaua Portului după petrecerea tinerilor de la PDL nu a atras atenţia atât de mult. Pentru că asta s-a dorit, încă o ştire pretins senzaţională, când, în realitate, a fost o simplă ocazie pentru distracţie, oferită de TNL Giurgiu, unde tinerii chiar s-au distrat, şi au făcut-o firesc, civilizat, fără excese.



Bogdan Sandu



4 comentarii:

Anonim spunea...

N-au avut ce face si gazetarii nostri.Trebuiau si ei sa caute un subiect,ca se plictiseau.

Unknown spunea...

E vara, sunt scoase de la naftalina nevoile estivale de senzational, sport si senzatii... ca in filmul Petrecerea. Lipseste doar elefantul. Mesajul este aceasi lupta pentru pacea lumii.

Unknown spunea...

Munca voluntară nu mai este apreciată şi de aceea nu se văd nici rezultatele ei.

Unknown spunea...

@Abbilbal: Te salut cu stima!

EDRAH_Giurgiu PHASE I