marți, ianuarie 25, 2011

Președintele american Obama condamnă atentatul de la Moscova


Ştiri


Purtătorul de cuvint al casei Albe, Robert Gibbs a declarat că preşedintele american Barack Obama a calificat drept „revoltător” atacul de la aeroportul Domodedovo de la Moscova, soldat cu peste 30 de morţi şi zeci de răniţi.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen a exprimat solidaritatea alianţei cu Rusia, cerînd o colaborare mai mare in combaterea terorismului. Mesaje similare au transmis Rusiei preşedintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek, preşedinţia lituaniană a OSCE, Franţa si Germania, care au caracterizat atacul drept un act de barbarie.

Atacul a avut loc in sala de sosiri a aeroportului, lîngă zona in care veneau bagajele. Preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev şi-a anulat plecarea la Davos, unde urma sa participe la Forumul economic internaţional şi a cerut introducerea unor masuri speciale de securitate la toate aeroporturile şi in spaţiile aglomerate. Medvedev a promis că vinovaţii vor fi prinși.

Anul trecut in luna martie, doua femei sinucigaşe din Dagestan au provocat o explozie in metroul moscovit, omorînd 40 de oameni.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I