vineri, ianuarie 07, 2011

De ziua noastra, Sfantul Ion, Basescu ne face un cadou. Dupa pumnul in figura Schengen, Basescu se comporta ca un tata betiv, care in ziua de chenzina a dat si ultima letcaie pe bautura, poker si femei, apoi, enervat, a venit acasa sa-si ia la bataie femeia, parintii si copiii , fiindca nu mai are ce le vinde din casa.


Nu stiu de ce mi-a venit in cap (ba cred ca imi aduc aminte, dar nu spun, fiindca prietenii mei nu fac politica) tocmai momentul acela cand Ceausescu, regretat astazi, promitea inca 100 de lei la salariu (cam un milion de lei vechi, 100 RON azi), in timp ce Basescu spune ca va lua pensionarilor aproape cate 100 Ron, iar salariatilor, cat i-a dus mintea si scoala sa ajunga, dar cu certitudine "nesimtirea" de a evolua pe scara sociala, pe care numai el si udrea-boc-berceanu-videanu au loc sa vuitoneze-bordureze-abereze-amerizeze, ailalti trebuind musai sa puscarizeze-evacueze-elibereze locurile ocupate prin mandate sau prin numire.
O sleahta intreaga de dobitoci, fara Dumnezeu, fara carte si fara scrupule, ajutati de o maniera ordinara de cozile de topor care nu si-au putut potoli setea sau foamea de functii au distrus in doi ani jumatate intreaga administratie publica din Romania.

Tampitii pusi pe functii doar pe baza cotizatiei la partid si pe spaga pe care au dat-o unor alegatori prea saraci, ca sa mai si gandeasca la ziua de maine, le-au cumparat viitorul ca si camatarii, fara a avea nici un fel de remuscare, au reusit marea performanta de a cheltui intr-un an cati altii in 10 si de a aduce societatea la o lipsa de credibilitate cat altii in 20!

Toti chelnerii care au ajuns pe la poarta lui Basescu, pupandu-i papucul, dar nereusind sa-l satisfaca, in asa fel incat primul-degustator al tarii a spus ca scoala romaneasca scoate numai tampiti in loc de chelneri, au fost avansati in grad ca sa nu-i mai gaseasca prin carciumi si sa se duca prin deconcentrate pe unde sa comande cum stiu ei mai scolastic: Vine, Baiatul!  Adu, fa, hartia aia!
Cand sunt odihniti inca mai strang dosarele de pe birouri, facand loc pentru ce stiu ei mai bine, servetelul alb.Cine a avut spritul rece a ajuns in ministere.
Cine a avut decolteul adanc sau sortul mai spalat a ajuns ministru sau consilier de diverse cabinete.

 Cu un cinism fără margini, în timp ce oamenii se pregăteau de Paşti, de sărbătorirea Sfântului Gheorghe şi să se purifice de la Izvorul Tămăduirii, guvernanţii lucrau să defiinţeze uman câteva mii de familii.
Trebuia sa se ajunga aici?! 
Era nevoie ca pentru cateva mii de acoliti din camarila portocalie (ori rosii la acel moment), lautari incompetenti (din aia care nu au loc la nunti, ca isi iau bataie) si in afara legii sa se strice si echilibrul precar care incepuse sa apara in administratia publica?
Cine plateste aceasta scumpa nota de plata?
Camarila, gasca de profitori, bogatii Romaniei din fruntea tarii, pentru care acesti bani valoreaza cat o catarama de Vuiton ori juma' de metru de borduri sau amaratii pentru care o reducere cu 25% sau 15% inseamna lipsa painii de pe masa?!
Crunta necesitate de chelneri travestiti in directori in toate punctele esentiale ale jefuirii patriei, prin bacsis si spert, trebuia sa ostoiasca setea primului bautor al tarii, atunci cand Becali nu mai era un bun partener de sprit si a trebuit sa aleaga intre restaurantul P.E. si puscaria Rahova, intr-atat incat sa puna amanet toti banii tarii si viitorul ei?
Din nefericire pentru poporul care isi dorea un tatuc, vede doar un tata betiv, care in ziua de chenzina a dat si ultima letcaie pe bautura, poker si femei, apoi, enervat, a venit acasa sa-si ia la bataie femeia, parintii si copiii , fiindca nu mai are ce le vinde din casa si pentru ca nu vrea sa-i jigneasca, ii face, citandu-l pe Tatulici, ba, ramelor!

Restul, este o poveste in care fetita cu chibriturile abia asteapta sa se vada cu Pinocchio si sa-i dea foc, inainte ca Gepetto sa iasa din burta balenei cu greieri in par.

A dracului, globalizare si criza!

Ne-a bramburit si povestile.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I