marți, decembrie 21, 2010

Guvernul Băsescu- Udrea- Boc taie şi de la copiii nenăscuţi



Decizia Guvernului de a reduce durata concediului de creştere a copilului a stârnit, în primul rând, nemulţumirea reprezentanţilor generaţiei tinere. Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, a declarat că această decizie este încă un atentat la nivelul de trai al familiilor din România, şi o nouă dovadă de incompetenţă a guvernării PD-L. Ionel Muscalu a relatat prezentat o rezoluţie adoptată la Timişoara de către Delegaţia Permanentă a Tineretului Naţional Liberal, care cere explicaţii premierului Emil Boc. „Tineretul Naţional Liberal, întrunit în şedinţa Delegaţiei Permanente la Timişoara, a luat act de decizia guvernului Boc de a limita dreptul femeilor din România de a face copii. După pensionari, medici, profesori şi copii, a venit rândul şi al copiilor nenăscuţi să suporte «beneficiile» guvernării portocalii. Şi ei vor deveni cetăţeni ai acestei ţări, astfel trebuie să fie pregătiţi din timp pentru «rigorile» vieţii în această ţară.
Dincolo de caracterul abuziv şi stupid al măsurii de a reduce perioada de concediu de la doi ani la unul singur, Guvernul Boc mai dă odată dovadă a incompetenţei şi totalei sale incompatibilităţi cu realitatea din România. Decizia de a  introduce măsura de la 1 ianuarie 2011 este în acelaşi timp imorală şi în contradicţie cu practica juridică. 
Cerem public premierului Boc să le explice familiilor şi mai ales mamelor însărcinate care nu au norocul de a naşte înainte de 31 decembrie 2010 cum vor trebui să procedeze, dat fiind faptul că toate planurile pe care şi le-au făcut sunt acum date peste cap. Îi mai cerem guvernului Boc să explice cu ce au greşit aceşti copii ce urmează să se nască, de ce sunt condamnaţi să fie privaţi de cel mai important lucru de care au nevoie după naştere, de dragostea familiei! 
Caracatiţa portocalie din România şi-a întins tentaculele atât de mult în societatea românească încât o sufocă. Aceşti guvernanţi incompetenţi şi corupţi au furat atât de mult încât sunt nevoiţi să bage mâna adânc în buzunarul fiecărui român, indiferent de vârstă şi de situaţie materială. Guvernanţii uită că cei pe care îi condamnă azi la o copilărie mai grea decât ar trebui să aibă, sunt cei care mâine trebuie să ducă România mai departe. Prin aceste măsuri aberante descurajează planurile tinerilor din România de a-şi întemeia familii şi de a face copii”, se arată în rezoluţia TNL.
Bogdan Sandu

4 comentarii:

Anonim spunea...

Copii sunt nu doar viitorul nostru, ci si cei care vor avea sau nu grija de noi mai tarziu.
Ia gandeste-te, cand iti iei copilu de un an si o zi si te duci cu el la metrou, tramvai, troleu, autobuz sa-l duci pe ala micu dimineata la 7.00 prin ger sau prin canicula la o cresa fosta spital, in care virusi, bacili, stafilococi, streptococi nu ies din zidurile alea de spital zeci de ani!

Nick the greek spunea...

Excellent work!
Children are the future and the hope of this world.

Your page is in our International friendly blogs section in the first page of our blog.

http://nerokota.blogspot.com/

Lavinia spunea...

Nu este vorba ca taie de la niste copii care nu s-au nascut inca, sunt restructurari menite sa redreseze situatia Romaniei.

Unknown spunea...

@Lavinia:Este lipsa de imaginatie in treburile publice. Nu mă refer aici la imaginaţia bolnavă de care au dat dovadă când au atacat şi slăbit economia privată prin introducerea impozitului minim, nici la cea prin care Guvernul a diminuat salariile bugetarilor, la hotărârea de a impozita pensile mai mari de 740 de lei sau la ultima redută pe care o dinamitează guvernanţii – cea privind protecţia familiilor tinere şi viitorul copiilor, ci la imaginaţia de care ar trebui să dea dovadă orice guvern responsabil când vine vorba de politici publice. Pentru că şi în acest domeniu este nevoie de imaginaţie, dar de una constructivă. În aceste condiţii mi se pare pe deplin îndreptăţită afirmaţia preşedintelui Crin Antonescu, conform căreia PNL nu este dispus să negocieze cu teroriştii. Pentru că, chiar dacă nu vorbim de terorism în sensul atentatelor cu bombă, ceea ce face actuala putere poate fi caracterizat drept un act de terorism social. În aceste condiţii, când oamenii văd că li se impun condiţii de austeritate aberante, iar clientela de partid a PDL se îmbogăţeşte, este lesne de înţeles de ce 36 la sută din populaţie apreciază că în România corupţia a crescut, faţă de doar 13 la sută în urmă cu doi ani.

EDRAH_Giurgiu PHASE I