joi, februarie 18, 2010

Vremuri de câine

Vremuri de câine, cu mitul nutrit al calului cu corn,

Ale stelelor fluturând prefăcut sub acelaşi pavilion,

Nu luna este răspunsul suprem, ea este aproape,

Iar ele, oameni, mai mari şi mai interesaţi, aproape se văd,

Pajiştile înzăpezite ale nourilor, scrişi în boabe de orez,

Alăptează Pegaşi pentru a ne da nouă noi pene de scris ceresc,

De a ne reaminti prin ploi că nu avem dreptul la sărăcie,

Prin ninsori, că nu avem dreptul la seceta imaginaţiei,

Prin curcubee, mon amour, că nu avem dreptul la frică,

Iar prin pornirile lor giganteşti că avem drept

La exprimare în stil propriu şi la viziuni

Cu îngeri din al şaptelea cer, agili şi curioşi,

Din care fiecare se închină cu trâmbiţa sa Dumnezeului lui,

Aşa că, hai să uităm de starea de vreme de câine,

Incepând de mâine !

11 comentarii:

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Ionel,

“Pe surse”, se spune ca, dupa Congresele in care vor fi fost reconfirmati, domnii presedinti Antonescu si Geoana, vor oficializa, la tribunal, pana la 15martie, alianta politica “Romania altfel”.
Apoi, printr-o motiune de cenzura pe legea unitara a pensiilor, cu sprijinul voturilor UDMR, guvernul cade.
Dupa aia, la Cotroceni, se propune un premier din partea noii aliante politice, imposibil de refuzat, dpdv constiutional. Daca se accepta de catre presedinte e ok, astfel revine in prim plan guvernul PNL-PSD, daca nu, urmeaza o noua suspendare a presedintelui.
E o var. foarte bine si precis elaborata, cu mari sanse de realizare.
Tu ce spui?

un prieten zilnic spunea...

Fraza anului: castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura


"In lumea actuala, se investeste de cinci ori mai mult in medicamente pentru virilitatea masculina si silicoane pentru femei, decat in vindecarea bolii Alzheimer. Din aceasta cauza in cativa ani, vom avea batrane cu bustul mare si batrani cu penisul tare. Dar niciunul nu-si va aduce aminte la ce servesc"

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

"D-le Presedinte, nu sunt adeptul unei astfel de modalitati in care sa ne alegem conducerea centrala a partidului, o consider relativ nedemocratica si, cu siguranta, "inamicul" competitiei. TOTUSI, avand in vedere faptul ca o asemenea lista este propusa de catre dvs., am certitudinea ca o sa contina liberali adevarati, demni, fideli principiilor liberale, tineri si mai putin tineri, doamne si domni, corecti, integri si comunicativi. Propunerea pe care tin sa o supun atentiei este acea de a lasa lista deschisa, macar pentru 1-2 locuri, si sa cereti membrilor PNL sa se AUTOPROPUNA, functie de autoevaluarea fiecaruia, dvs. fiind cel ce veti fi ales intr-un final.
Fac aceasta propunere pentru ca observ multi membri de partid care au fel de fel de sugestii, de critici, de laude, de..., de...., fata de activitatea dvs. si a conducerii PNL. Haideti sa vedem cine crede ca poate face parte dintr-o asemenea echipa de conducere, pe ce motive si cu ce obiectiv. E doar o propunere si rog a fi tratata ca atare. Cu stima, Costi"

Acest comentariu l-am postat pe blogul d-lui presedinte Antonescu, dupa ce acesta a scris un articol legat de scrisoarea deschisa de azi a lui Codrin Scutaru.

Ce credeti despre asta?

Karla spunea...

Eu una sunt stupefiata sa citesc mesaje ca cel al D-lui Costi, la 14:21.
Domnilor, dati impresia ca numai la rasturnat guverne si presedinti va ganditi si nu spre binele oamenilor ci pentru a incerca cat mai repede fotoliile din ministere...
Uitati intotdeauna sa va plasati actele in contextul general al mumii in care traim: orice cadere de guvern inseamna in aceste momente critice, de recensiune mondiala, instabilitate economica si mai accentuata. Doar sa ne spuneti ca rasturnarea presedintelui unei tari sau a unui guvern, in plina criza mondiala nu are consecinte economice pentru stat si populatie.

Defectul politicienilor nostri e ca n-au invatat ca TIMPUL este o variabila pretioasa, calculabila, manipulabila, pe care doar cei inteligenti si cu sânge rece stiu sa o valorifice.
Lasati-l pe Boc si-al lui presedinte sa-si duca "reformele" pâna la capatul mandatului. Reducerea deficitului, a cheltuielilor statului, reformarea sistemului de pensii sunt o urgenta absoluta, dictata de recesiune. Uitati-va la celelalte state, in celelalte ograzi si vedeti ca nu se poate altfel. Sarkozy, politician capabil si merituos a ajuns la cea mai inalta cota de impopularitate doar pentru ca e obligat sa faca reformele asta dure; risca sa nu fie reales in fatza lui DSK din cauza asta.
Basescu, Boc si PDL-ul se vor autoscufunda prin ordinea lucrurilor, fara dinamita pe care vreti sa le-o puneti sub fund. Putina rabdare, lasati variabila timp sa-si faca efectul. Soarta lor e deja pecetluita.
La ce bun sa aruncati din nou tara in instabilitate? Ca sa se taie din nou transele de imprumut FMI+UE, cu toate consecintele economice care decurg de aici? doar sa va instalati Dvs. in fotoliile lor?...
Imi pare rau, eu sunt simpatizant al liberalilor, dar constat cu dezamagire ca exista multa iresponsabilitate si lipsa de luciditate politica si in tabara Dvs...

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

@ Karla,

Imi cer scuze ca spun asta, dar nu ati inteles sensul comentariului meu.

Era vorba de un zvon si ceream lui Ionel, in calitatea sa de cunoscator detaliat al vietii politice, o simpla parere.

Acum, totusi, daca ceva e rau, indiferent de domeniu, de tara, de oameni,etc., nu cred ca trebuie lasat sa continue la infinit.

Si asta cu caderea guvernului, sau nu mai stiu a cui, va fi sa fie numai daca oamenii si-or fi si dorit.

Iar cum sunt semnele prin tara asta in zilele noastre......

Va doresc o zi buna!

Karla spunea...

Da, domnule Costi, am inteles foarte bine ca e vorba de un zvon pe care Dvs. il considerati "o varianta foarte bine si precis elaborata, cu mari sanse de realizare".
Nu stiu daca sunteti politician, insa ma uimeste in continuare discursul Dvs: de unde stiti Dvs. ce-si doresc oamenii? Din sondaje? Din ce "se spune"? adica din zvonuri? Populatia României s-a exprimat deja prin vot. Nu mai luati inca o data, politicianist si demagogic, "vointa oamenilor" ca pretext pentru acte politice "cu mari sanse de realizare".
Dvs, politicienii din opozitie, trebuia sa cascati ochii dinainte si sa impiedicati fraudarea masiva, doar stiati foarte bine cu cine aveati de-a face si ca onor prezidentul Basescu nu e la prima "abatere" de acest gen. N-ati reusit sa va faceti datoria de opozanti, era munca Dvs, rolul Dvs. sa impiedicati derivele puterii. Pentru asta ati primit votul si nu pentru altceva.
E in cea mai mare parte vina Dvs., a opozitiei, pentru ca frauda a fost posibila si pentru ca ne-am procopsit din nou cu Basescu. Si acuma ce vreti? Un haos si mai mare? Tot pe spinarea Românilor, ca doar ei achita nota de plata?

In cazul in care ati uitat, opozitia are un rol la fel de important cu puterea intr-o democratie. Nu e nevoie sa rasturnati guverne si presedinti la nici doua luni dupa alegeri ca sa va faceti treaba. Din pacate, am impresia ca Dvs. faceti parte dintre aceea care cred ca unicul rol opozitiei e acela de a accede la putere.
Puteti servi Românii (pe care-i invocati atât de grijuliu) muncind corect si responsabil de pe bancile opozitiei. Cu onoare si punandu-le interesele lor mai presus decat ale Dvs sau grupusculului Dvs.

Sper, poate prosteste, ca ceea ce am citit sub semnatura Dvs nu este reprezentativ pentru partidul din care faceti parte...
O zi la fel de buna va doresc...

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

@ Karla,

Stimata d-ra/d-na,

de aceasta data chiar va spun, fara putinta de tagada, ca nu ati inteles sau nu ati dorit a intelege ceva din comentariul meu initial.

Punctual, pentru ca NU tin a deschide o polemica cu dvs., pentru completa dvs. informare, spun cateva lucruri, astfel:

1. NU sunt politician, sunt, cel mult, simpatizant al unei doctrine, al unor principii;
2. NU ma intereseaza opozitia, puterea, etc. Ma intereseaza Romania si viitorul ei, pentru mine, pentru dvs., pentru noi toti si, mai ales, pentru copilul meu:
3. NU va grabiti a trage concluzii. Urmariti, azi, congresul PSD, urmariti, peste 2 sapt., congresul PNL si, mai ales, urmariti viitoarele miscari politice din Romania. Dupa aceea, in deplina cunostinta de cauza, coroborati cu "zvonul" meu! Nu uitati asta; FORTA INFORMATIEI este decisiva in miscarea politica!
4. Va grabiti cu aprecierile, va grabiti cu unele concluzii, ... va grabiti,... in general....

Din nou, pe bune,.. o zi buna!

Unknown spunea...

Eu am foarte putine de spus referitor la acest ]nceput polemic de viitoare colaborare a dialogului in sens socratic a micii dumneavoastra controverse legata de o problema exteeem de importanta.Cat priveste guvernarea actuala este ineficienta, incolora, inodora, fara sens si fara viitor. Tot ce spun astazi , contrazic maine sau peste doua ore. N u au viziune si nici perspective, din nefericire se joaca si cu perspectivele individuale ale cetatenilor romani. De ce nu a oprit opozitia furtul si frauda?! Ha, ha! Eu am oprit un autobuz plin cu votanti care se plimbau de colo-colo turism electoral. Pina sa vina cineva de la Politie, am ramas cu soferul autocarului si atat. Giurgiu, de unde sunt eu este pe locul doi la votarea multipla, iar ei se aflau in acel moment la guvcernare, adica aveau prefect, politie, institutii ale statului. Aici in judet a castigat Geoana... se pare ca si in Romania a castigat Geoana, dar luptatorii anticomunisti si bine organizatele organizatii PDL din Republica Moldova sau din Franta i-au convins pe romanii de acolo sa-l voteze pe Basescu. Si chiar in aceste conditii, Basescu avea oportunitatea de a lasa sa se formeze un alt tip de guvern, dar lupul isi schimba parul... iar dumneavoastra ne invitati sa ii vedem naparlirea, cat despre naravuri, mai va! Eu cred in proiecte si in programe, daca numiti un singur program al actualului guvern, care va face ca in Romania sa se schimbe ceva in bine ma las convins ca au inceput sa isi schimbe naravul. Deocamdata simt urma naparlirii controalelor lor la toti membrii liberali sau la cei pe care vor sa ii politizeze cu instrumente etatiste ded control. Traim in Romania si asta ne ocupa si visurile, din pacate!

Unknown spunea...

Eu am foarte putine de spus referitor la acest ]nceput polemic de viitoare colaborare a dialogului in sens socratic a micii dumneavoastra controverse legata de o problema exteeem de importanta.Cat priveste guvernarea actuala este ineficienta, incolora, inodora, fara sens si fara viitor. Tot ce spun astazi , contrazic maine sau peste doua ore. N u au viziune si nici perspective, din nefericire se joaca si cu perspectivele individuale ale cetatenilor romani. De ce nu a oprit opozitia furtul si frauda?! Ha, ha! Eu am oprit un autobuz plin cu votanti care se plimbau de colo-colo turism electoral. Pina sa vina cineva de la Politie, am ramas cu soferul autocarului si atat. Giurgiu, de unde sunt eu este pe locul doi la votarea multipla, iar ei se aflau in acel moment la guvcernare, adica aveau prefect, politie, institutii ale statului. Aici in judet a castigat Geoana... se pare ca si in Romania a castigat Geoana, dar luptatorii anticomunisti si bine organizatele organizatii PDL din Republica Moldova sau din Franta i-au convins pe romanii de acolo sa-l voteze pe Basescu. Si chiar in aceste conditii, Basescu avea oportunitatea de a lasa sa se formeze un alt tip de guvern, dar lupul isi schimba parul... iar dumneavoastra ne invitati sa ii vedem naparlirea, cat despre naravuri, mai va! Eu cred in proiecte si in programe, daca numiti un singur program al actualului guvern, care va face ca in Romania sa se schimbe ceva in bine ma las convins ca au inceput sa isi schimbe naravul. Deocamdata simt urma naparlirii controalelor lor la toti membrii liberali sau la cei pe care vor sa ii politizeze cu instrumente etatiste ded control. Traim in Romania si asta ne ocupa si visurile, din pacate!

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Asa este Ionel!

Din pacate, pentru noi toti, si poate si pt d-ra/d-na Karla, romanii, acest popor complicat al lui Dumnezeu, au mare, poate prea mare rabdare....

Si totusi,.... de ce o au?
Si, mai ales, .... PANA CAND?

Karla spunea...

Vorbe, Domnilor. Justificari, pretexte, eu am facut, eu am oprit...
Sunt convinsa ca asa este, D-le Muscalu. Sunt convinsa ca Dvs. si poate ca D-l. Costi asemenea, individual, ati facut ce-ati putut.
Insa global vorbind, asociindu-va cu opozitia pe care o reprezentati: nu exista scuze.
Sunteti pusi acolo pentru a evita abuzurile de putere ale pedelistilor. Aveti toate mijloacele democratice, legale, constitutionale la dispozitie. Aveti membri si organizatii in toate judetele, la fel ca ei. Ati avut sprijinul mass-media, ca un plus. Ati avut voturile majoritatii populatiei. Ati avut o alianta cu stanga, un megapartid nu o joaca de copii...
In plus, era vorba de scaunele dvs. ministeriale, de viitoarele dvs. functii. De interesele Dvs; politice (sa nu vorbesc despre ale Românilor...).
Ce-a iesit? Ati esuat. PUNCT. Restul sunt vorbe. Nu mai e loc de discutie. Daca o sa aruncati argumentul politiei corupte si a organizatiei mafiot-teritoriale, mai rau va infundati.
Daca in calitate de opozanti n-ati reusit sa va faceti datoria, sa va organizati astfel incat sa evitati abuzul pedelist de putere CAND INTERESELE PARTIDULUI DVS. ERAU IN JOC, cum o sa convingeti ca veti mai organizati, mai profesionali aparând interesele Românilor in general?
De ce ar trebui sa cred eu, alegatorul de rand, ca guvernarea DVS. va fi mai eficienta, mai colorata si mai frumos mirositoare, daca n-ati avut forta si organizarea necesara sa impiedicati o mizerie ca aia pe care tocmai am incasat-o cu totii?
Si inca aveti noroc, imi pare rau sa o spun, pentru ca electorul român nu este inca obisnuit sa ceara socoteala si opozitiei pentru un esec... pentru ca exista inca mentalitatea "astia "e" ai nostri"... Imi pare rau, dar asa se rezuma situatia. Restul sunt VORBE.

Unde sunt de acord cu Dl. Costi: da, românii au prea mare rabdare...Cand o sa-si piarda rabdarea, ca veti auzi un potop de mesaje asemenea celor scrise de mine...

EDRAH_Giurgiu PHASE I