joi, februarie 25, 2010

Directorii ilegali mai au doua zile de stat

Promovez si citez pe Cristian Anton, Replica

                          De luni, cel mai tarziu, caci de fapt pe 27 februarie 2010 se cam trece termenul de modificare si indreptare a actelor neconstitutionale care funcţionează complet în afara legilor de stat directorii numiti de Boc IV se suspenda. Asadar, geanta de voiaj a piticilor veseli trebuie pregatita:

"Practic, orice hârtie, semnată de şeful judeţean al oricărui Inspectorat de Muncă din ţară, de exemplu, sau orice contract de achiziţie aprobat de vreo Direcţie de Sănătate Publică ori un simplu acord de mediu parafat de şeful vreunei Agenţii de Mediu, de oriunde, este la fel de lipsit de valoare ca şi hârtia pe care a fost tipărit. Şi asta pentru că Ordonanţa de Guvern 105 din 2009, prin care au fost numiţi în funcţii actualii directori ai instituţiilor deconcentrate din România a fost declarată neconstituţională, şi nu de acum, ci de pe 03.12.2009. De atunci şi până în prezent nu există nici un act legislativ care să reglementeze derapajul legal dictat de Curtea Constituţională, astfel încât, prin decizia acestui for suprem, toţi directorii din ţară se află în afara legii. Un fleac, din moment ce toţi directorii profesionisti sau pesediştii au fost ciuruiţi, iar binele ţării nu stă într-un amănunt atât de insignifiant, cum este legea. Cred ca ar trebui acţionate imediat în instanţă conducerile tuturor instituţiilor deconcentrate. Am avea câştig de cauză garantat, pentru că orice instanţă ar decide pe baza legii, reprezentată aici de decizia Curţii Constituţionale, care spune că numirea actualilor şefi nu a fost constituţională. Ceea ce e mai grav, pe langa faptul ca acesti asa-zisi directori de acum utilizeaza ilegal aceasta denumire in asteptarea salvarii venite de la domnul Boc, e că, după ce instanţele vor da dreptate şefilor pesedişti mătrăşiţi din funcţii prin OG 105 din 2009, statul va fi obligat, pe lângă repunerea lor pe post, să le plătească salariile pe care ar fi trebuit să le primească atâta timp cât au fost ţinuţi pe tuşă, plus eventualele despăgubiri.
Evident, sumele acestea vor fi suportate de la bugetul de stat, un buget de criză; şi vorbim aici de mii de funcţii de directori, fiecare retribuită cu mii de lei, astfel încât efortul bugetar va fi de ordinul milioanelor de lei pentru fiecare lună petrecută de foştii şefi în afara posturilor."
 În Giurgiu există  instituţii deconcentrate cu şefi numiţi de Guvernul PDL pe baza Ordonanţei 105, declarată neconstituţională. Dintre aceştia, jumătate au fost pesedişti, „eradicaţi” din funcţii de pedelişti la finele anului trecut. Nu se ştie câţi au dat deja în judecată instituţiile pe care le conduceau, dar este foarte posibil ca, după câteva luni, să vedem că  acum aceste institutii, numit prin ordin de ministru, dar şi de cel, repus pe funcţie de judecători.
Cu certitudine insa, de luni, cu ocazia martisorului, multi dintre directorii  PDL-isti vor primi Ordine de Ministru prin care vor fi suspendati de pe functii.
Fiti atenti!

EDRAH_Giurgiu PHASE I