joi, februarie 04, 2010

De ce ii enervez pe PDL-isti? Pentru ca spun ADEVARUL!

Pentru ca le spun adevarul, pentru ca adevarul doare, pentru ca ei stiu bine cum au ajuns unde sunt si pentru ca le voi spune tuturor in gura mare cum au ajuns acolo.
Acum ma gandesc la profesionistii pe care baietii cu un carnet i-au dat la o parte ca sa se aseze ei si sa se dea mari ca sunt pe gramada si ca au unde scurma. Scurmusul lor este adesea ilegal si de multe ori la hotarul nelegiuirii. Despre hotar si nelegiuiri vom avea timp sa mai vorbim anul acesta. De acum inainte voi publica toate datele pe care le-am colectat, toate informatiile pe care le-am primit de la numerosi  cetateni disperati de nedreptatile care li s-au facut. Sa faca bine cei cu gura mare sa termine cu invectivele gratuite. Nu se bazeaza pe nimic. Pe vremea mea, scoala pe care am facut-o ne   invata sa legam nu numai cuvinte, ci si idei." Şi vorbim de apostrof nu de cratimă la acea vreme. Cuvintele se legau altfel în acele vremuri, mult mai discret, dar de fiecare dată unde trebuia şi fără excepţie corect gramatical, chiar dacă nu era despărţirea atât de evidentă cum a devenit mai târziu, când a apărut liniuţa, cratima, minusul. Acum minusul este mult prea evident, în mult prea dese cazuri şi necazu’ este că se şi văd toate aceste liniuţe’cratime’minusuri în scrieri publice. Lumea ştia să povestească, avea jocuri de conversaţie, a umplut drumul şi plimbarea de cuvinte, de înţelesuri. "Pe vremea lor scoala se facea legand oameni, sifonand, turnand etc. Marile scule care se dau nu sunt decat niste biete unelte, iar bilele care se invart pe la locurile alea secrete unde pun ei la cale ce sa mai faca rau impotriva oponentilor le-am dibuit. Avem informatii de la ai lor, asa ca nu le vom mai verifica, lasam timpul sa le verifice. Deocamdata, dau si eu o mana de ajutor colegei Alina Gorghiu:

Guvernul pregăteşte o nouă pleiadă de directori ilegali



COMUNICAT

Bucureşti,

După două ordonanţe care politizau instituţiile deconcentrate, declarate neconstituţionale în 2009 de către Curtea Constituţională a României, aflu că premierul Emil Boc propune o nouă ordonanţă care să reaşeze pe funcţii oamenii partidului domniei sale.


În cazul în care a uitat, îi amintesc Primului Ministru de situaţia haotică din instituţiile conduse de doi directori cu exact aceleaşi atribuţii, cei demişi câştigând în instanţă funcţia pierdută, cei noi fiind numiţi politic şi păstraţi pe funcţii. Este uşor de imaginat atmosfera din acele instituţii şi productivitatea muncii angajaţilor acestora, în condiţiile incerte în care îşi desfăşoară activitatea.

Cer acestui Guvern, campion în ordonanţe neconstituţionale, să nu meargă în direcţia aceasta, despre care s-a demonstrat că este greşită. În loc de o structură suplă a deconcentratelor, s-a ajuns la o dublare a posturilor din administraţie, la sume extrem de mari plătite celor daţi afară ilegal, finalmente la incompetenţă pe post sau imposibilitate de îndeplinire a sarcinilor, prin blocarea activităţii instituţiei.

Cer, de asemenea, să înceteze sfidarea bunului simţ, a legii, a Constituţiei, a Curţii Constituţionale, a Uniunii Europene în ultimă instanţă, cea care a cerut depolitizarea administraţiei. Pentru ca, în final, să simţim şi noi, românii, că nu mai suntem sfidaţi.

Ştiu că abuzurile sunt mai la îndemâna actualului guvern, dar îl provoc pe domnul Boc să respecte legea, chiar dacă este plictisit de această idee. Altfel, vom fi în continuare într-o incertitudine periculoasă, blocaţi în jurul aceloraşi orgolii şi obsesii pentru controlul funcţiilor din partea reprezentanţilor PDL. Mi-e greu să-mi imaginez un progres cât de mic sau o revenire a României pe linia de plutire a economiei, în aceste condiţii dureroase pentru cetăţeni şi jignitoare pentru legile pe care ne lăudăm că le respectăm.



Alina Gorghiu, deputat PNL

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I