luni, februarie 08, 2010

Cand tara arde, director(ul,-ea) se piaptana

In vreme ce serviciile deconcentrate din judet functioneaza la cota de avarie, iar unii sefi fac nopti albe nestiind pe unde sa scoata camasa cu noua fonctie, data absolut aleatoriu la loteria vizelor de directorat din cauza de prezidentiale sau de europarlamentare, in timp ce simplilor fonctionari li se cere sa mearga la toaleta cu lumina stinsa si sa nu faca copii xerox pentru clientii saraci, ca sa mai reduca din cheltuieli, altii dispun de activele institutiilor publice dupa bunul lor plac. De exemplu, - director al   …Giurgiu - care merge oriunde are nevoi personale in timpul programului cu masina unitatii.


In ultimele luni ale anului trecut, institutiile publice au trebuit sa faca o economie crancena la toate capitolele de cheltuieli. S-au redus sumele alocate pentru convorbirile telefonice, pentru transportul angajatilor, pentru chirii si chiar pentru salarii. In conditiile in care, in noiembrie si decembrie 2009, bugetarii au stat acasa cateva zile in concediu fara plata pentru ca nu mai erau bani la buget, decat daca li se lua fiecaruia dintre ei 31% din salariu pe cele doua luni, spre multumirea alorlalti la fel de saraci, dar cu caprele si mai in piuneze. Cu toate astea, se pare ca in judet exista si servicii deconcentrate care merg atat de bine incat angajatii ii pot folosi activele in interes personal.

Dimineata, in jurul orei 11.30, autoturismul marca ooo , cu numarul de inmatriculare GR…XYZ, apartinand institutiei pe care o voi mentiona foarte curand, era parcat in fata unui … din zona pietei, iar soferul astepta cuminte in masina ca insusi directorul executiv, sa-si termine sedinta de coteleala.

Asadar, in vremuri de criza, seful(a) nu are altceva mai bun de facut decat sa se pieptene, iar asta in timpul programului si cu masina institutiei.

Soferul intrebat(a) despre acest episod, ne-a servit ceva cusut cu ata de un alb imaculat: Sef(a)ul a fost sa verifice programul la oamenii din teren.Eu vin si plec de la munca cu masina mea".

Numai ca slavitul(a) director(oare) nu a fost nicidecum cu interese de serviciu la cele doua societati nominalizate, ci exact la … si nu s-a deplasat cu masina personala, ci cu masina unitatii. Intrebat(a) despre norma de carburant a celor autoturismelor pe care le are in patrimoniu, a spus ca acestea nu au un consum normat intrucat institutia are un corp de control pe care acestea ar trebui sa il deserveasca la nevoie.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I