sâmbătă, noiembrie 07, 2009

Un duplex pentru o viaţă normală

16 persoane cu dizabilitati fizice sau psihice din judetul Giurgiu vor fi mutate, intr-o casa construita special pentru o asemenea utilizare, in comuna Gradinari, judetul Giurgiu , de catre organizatia non-guvernamentala Comber, din Irlanda.
 'In ea vor locui şaisprezece persoane cu dizabilitati fizice şi psihice de la centrul de ingrijire Bolintin Deal si  de la centrul de ingrijire pentru persoane cu dizabilitati fizice si psihice de la Carpenisu, toată suma pentru teren şi construcţie fiind pusă la dispoziţie de către fundaţia Comber', a declarat administratorul public al judetului Giurgiu, Ionel Muscalu.
Investitia, realizata in sistem duplex, costa aproximativ 240.000 de Euro.
'Practic, acest proiect face parte dintr-un program amplu pus in practica de Consiliul Judetean Giurgiu si Directia Generală de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a judetului Giurgiu, in parteneriat cu organizatii nonguvernamentale, de dezinstitutionalizare a activitatii din centrele mari de ingrijire a persoanelor cu dizabilitati fizice si psihice', a declarat presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu.
In judetul Giurgiu, organizatia Comber a mai sprijinit infiintarea in ultimii ani a inca sase locuinte si patru apartamente pentru astfel de persoane cu dizabilitati. Acest program va continua pentru ca in centrele de la Bolintin si Carpenisu mai sunt peste o suta de astfel de asistati, care vor beneficia pe viitor de astfel de proiecte.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I