luni, noiembrie 02, 2009

Traian Basescu şi Mircea Geoana: Învingem împreună!

În decembrie 2008, Traian Băsescu îşi „vedea visul cu ochii”. Acest vis nu era o Românie mai prosperă sau mai echitabilă. Era un guvern PDL-PSD. Un vis extrem de simplu şi pragmatic. Ca toată istoria postrevoluţionară a PDL şi PSD. O istorie comună în care punctul de plecare este Ion Iliescu, iar cel de sosire, Traian Băsescu.
Se poate spune, fără a greşi, că şi Mircea Geoană, şi Traian Băsescu sunt copiii legitimi ai lui Ion Iliescu. Cine se îndoieşte de acest lucru, să parcurgă cu atenţie istoria politică de după 1989. O istorie aparent zbuciumată, dar, în realitate, extrem de bine calculată de liderii FSN. În care cele două partide – PSD şi PDL – s-au despărţit pentru a se reîntâlni, peste 20 de ani, în calitate de cele mai reprezentative formaţiuni politice din România. Au lucrat pe fronturi diferite, dar s-au sprijinit reciproc. Aşa-zisa incompatibilitate dintre cele două partide nu a fost altceva decât praf în ochii alegătorilor.
Urmare a acestei sciziuni programatice, cele două partide au făcut şi desfăcut jocurile politicii româneşti. Niciodată în cei 20 de ani, cu excepţia unui scurt moment din guvernarea CDR (care, surpriză, a fost întrerupt de Traian Băsescu şi PD!), partidele nefeseniste nu au mai ajuns la putere. De fiecare dată, învingători au fost ori Ion Iliescu, ori urmaşii acestuia.
De aceea, declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia el nu se luptă cu Mircea Geoană, ci cu Ion Iliescu este cinică până la Dumnezeu. Dar şi diabolică, prin manipularea ei. Din nou, ni se bagă pe gât ideea că avem de ales doar între doi candidaţi: cel al PDL ori cel al PSD. Aici este marea manipulare. Nu contează opţiunea alegătorului, câtă vreme el este forţat să aleagă între PDL şi PSD! În această ecuaţie, Mircea Geoană şi Traian Băsescu înving împreună…
Să nu-i lăsăm, deci, să-şi facă jocul. Să-l alegem pe cel care nu vine din sistemul patronat de Ion Iliescu. Pe cel care are suficientă determinare pentru a se opune acestui joc în doi al PDL şi PSD. Pe cel care are suficient bun-simţ pentru a oferi un altfel de preşedinte decât ne oferă „pupilii” lui Ion Iliescu. Vin-o la vot şi nu-i lăsa să te învingă din nou!

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I